Snart är det jul och många barn är spända på vad de kommer hitta inslaget under granen. Vad är årets julklapp om barnen får välja och hur mycket per person kommer svenskarna att handla julklappar för i år?  

 

Årets julklapp blev inget annat än VR-glasögon. Något som säkert en hel del barn önskar sig o år. Men faktum är att det inte ligger i topp fem vad gäller barns julönskningar i år. Enligt en artikel i Expressen har appen Veckopengen sammanställt en lista på vad barn helst sparar pengar till och resultatet har blivit till vad barn önskar sig i julklapp. I toppen på listan ligger en dator, följt av airboard, smartphone, Lego och Playstation.

I Svenska Dagbladet skrivs det om hur svenskarna kommer handla julklappar för runt 1700 kronor per person och de allra flesta klappar är till barn. I samma artikel skrivs det också hur alldeles för många julklappar kan bli ett stressmoment för barnen. Det är bättre att ransonera med gåvor eftersom glädjen minskar om det blir för mycket. När barnen börjar tappa fokus och bli okoncentrerade vet man att det blivit för mycket, då räcker det med det antalet. Det kan vara efter tre klappar, eller tio.

Lego går utmärkt att köpa begagnat

För den förälder som vill tänka lite hållbart är det en smart idé att köpa något begagnat. Förra året utsågs Lego som årets begagnade julklapp och detta år är det i stället gamingprylar:

Intresset för begagnat har ökat starkt vilket märks hos välgörenhetsorganisationernas butiker och årets begagnade julklapp har nu utsett för andra året – Sydsvenskan

 

Fler presenttips och julklappsinspiration finns på bland annat www.presenter.se. Köper en julklappar på nätet blir julshoppingen mindre hetsig och går dessutom snabbare.