Under julen förväntar sig barnen julklappar i stora lass. Det kan bli rätt dyrt för en vanligt arbetande barnfamilj. Gör det smart, hitta julklapparna online i tid och spara ordentligt med pengar.

Barn bryr sig inte om vad saker och ting kostar, de vill bara ha roligt och smälta in bland sina kompisar. Var du hittar presenterna spelar ingen roll. På nätet finns det massor av så kallade kopior och liknande saker som liknar originalet. För de riktigt små barnen som älskar att tomten kommer med massa klappar, är det bra att kika in bland billiga leksaker hos Varuhus1.

Leta långt innan jul

Vänta inte till några dagar innan jul att handla julklappar till barnen. Du riskerar att köa rejält, köpa till ordinarie pris och bli stressad. Under november månad finns det flera dagar med prissänkningar som Black Friday och Singles Day, där i stort sett hela sortiment är nedsatta i pris. Det är då du kan handla online och hinna byta i tid om du inte är nöjd.

Låt barnen göra en önskelista

Be barnen göra en önskelista i tid, men säg också åt dem att inte förvänta sig att tomten kommer med alla klappar på listan. Många barn är idag utsatta och har inte föräldrar som har råd att ens ge dem en julklapp.

 

Hjälporganisationer upplever att fler människor behöver stöd och ekonomisk hjälp under julen i år än tidigare år.

 

Barn behöver lära sig att man inte kan få allt här i livet, det bäddar för en bättre framtid. Du kan säga till barnen redan under hösten att skriva upp saker på en önskelista. Då får de lagom tid på sig att tänka efter.