Med lekar som att hålla ballongen i luften och dansstopp sätts barn i aktivitet och de få reglerna uppskattas. Skattjakt uppskattas också och du kan välja att slänga in ett uppdrag här och var. Med dessa lekar blir ditt barnkalas till en stor succé.

Har det äntligen blivit dag för dig att anordna och hålla i ett barnkalas? Detta kan kännas stressfullt och en god planering är att föredra. Barn är fulla av bus och lek och du behöver planera ett kalas fullt av aktivitet, enkel mat och med en massa underhållning. Det finns några enkla lekar du kan använda dig av. Du behöver inte anordna världens dyraste kalas för att barnen ska ha en rolig dag.

Lekar som lockar skratt

Barn är fulla av bus och lek och med myror i byxorna är det svårt att sitta stilla. De är lätta att underhålla och att fixa och trixa ihop ett roligt och bra barnkalas är därför inte svårt med hjälp av några roliga lekar. En bra lek är den då barnen ska hålla ballongen i luften så länge som möjligt. Du ger barnen en varsin ballong och reglerna är enkla: håll din ballong i luften så länge som möjligt utan att använda händerna. Barn vill röra på sig och vad passar då bättre än den klassiska leken dansstopp? Barnen dansar när musiken är igång och när du stoppar musiken ska barnen frysa till is. Detta är två lekar där du inte behöver en massa olika verktyg, material och redskap och som är uppbyggd kring få regler. Barnen får busa och leka och barnskratt är något som detta kalas kommer att bli fyllt av.

En skattjakt uppskattas

Önskar du att ha en större lek under kalaset så är det helt perfekt att göra en skattjakt. En skattjakt innebär att barnen får knepa och knåpa med ledtrådar och detta skapar spänning och engagemang. Du kan välja att göra skattjakten i ett mysterium, detektiv- eller djurtema där du också gör ett par uppdrag för barnen att genomföra för att kunna ta del av nästa ledtråd. Möjligheterna är många för dig och att välja att låta skattjakten få vara en av lekarna under barnkalaset gör att du ökar dina chanser för att göra detta kalas till en dundersuccé!