Nog är väl julen barnens favorit högtid, någonting vi också skrivit om tidigare. Men det är väl ändå sommaren som ger barnen mest glädje?

På sommaren är det enkelt att leka och må bra, barnen behöver aldrig klä på sig varmt för att inte frysa och kan när som springa ut för att cykla runt vars de än önskar – ja, om vädret är så pass varmt som det ska vara i alla fall. Så är det ju inte riktigt just nu, utan nu är det bara regn utanför våra fönster. Därför kommer här några bra tips på aktiviter när sommarvädret inte riktigt är som det ska.

  • Museum. Oavsett var i Sverige man bor så finns deht många bra museum att besöka och det är verkligen någonting som både barn och vuxna kan uppskatta. Genom att gå på museum kan du dessutom lära dig och barnet någonting, och lärorika aktiviter blir oftast roliga för nyfikna och uttråkade barn.
  • Pyssel och mys. Att sitta hemma och pyssla är någonting som de flesta barn gillar, kanske mer än många föräldrar inser. Numera har inomhusaktiviteter stor konkurrens av datorspel och tv-spel, men att sitta ner och umgås med sina föräldrar medan man färglägger en bild, lägger pussel eller skapar någonting annat roligt är och kommer alltid att vara någonting speciellt för barnen. Speciellt om det är någonting som annars inte hinns med.
  • Bio. Bio är alltid mysigt och extra mysigt är det när det regnar. Varför inte ta en dagsbio? Ta gärna med lite varmchoklad som ni sipprar i er innan ni lämnar salongen för att återgå till dropparna som faller från himlen.

Sista punkten som i och för sig inte lägger sig under kategorin “inomhusaktiviteter” men ändå bör nämnas är: gå ut ändå. Lite regn är ingen fara och så länge det är tillräckligt varmt kan det till och med vara kul. På med regnjackan och gummistövlarna, ta sats och hoppa i vattenpölarna. Ditt barn om någon kommer att skratta av lycka.