När det kommer till mat ger vuxna ofta med sig otroligt snabbt och tillfredställer sitt barn. Barnet vänjer sig och kan med det bli allt mer kräset. Alltså, kräsna barn är föräldrarnas fel.

2130623-pasta-spirals-and-tomato-sauce-with-mixed-vegetablesAtt barn blir allt kräsnare är något som de flesta är villiga att hålla med om. Kanske har det mycket med digitaliseringen att göra, eller att föräldrar jobbar allt mer och när de väl är med sina barn så vill de inte säga nej allt för mycket. Men, vad man ska komma ihåg är att ett nej inte behöver vara något dåligt, utan även är något bra. Att McDonalds slutat med leksaker och börjat med att ge ut böcker i Happy Meal borde få människor att tänka till avd som är viktigt för barn. Nu visar en ny undersökning att det är föräldrarnas fel att man har barn som är kräsna när det kommer till mat.

Barn väljer av det de känner till

Vad man kommit fram under den danska undersökningen är att barn väljer de alternativ som de känner till, men, om man är duktig på att inkludera sitt barn så kommer de att utvecklas och lära sig att gilla fler typer av mat. Detta leder även till att man får ett barn som vågar och som inte är skeptisk, så det drar med sig många fördelar. Vad man även mer kunde se i studien var att det var en skillnad mellan könen där tjejer gillade hallon och råa grönsaker och killar mer gillade chili.

Så, om man vill vara en bra förälder ska man nog fokusera på att vara involverande och veta vad som är bäst för sitt barn och att alltid få sitt barn att testa. Det är att vara en bra förälder – inte att aldrig säga nej och ge barnet allt den vill ha.