Uppsala är en stad som bjuder på mycket, speciellt för barnfamiljer. Staden kryllar av trevliga lekparker och andra aktiviteter för barn. Det finns möjlighet till flera naturupplevelser eftersom naturen är väldigt tillgänglig.

Uppsala är en av Sveriges storstäder och det flyttar årligen dit flera tusen människor. Det är en stad som har ett attraktivt läge med huvudstaden på nära avstånd. Uppsala är en barnvänlig stad som har mycket att erbjuda och om du ska bilda familj är det en perfekt stad att göra det i. Det finns bra mäklare i Uppsala om du funderar på att flytta dit. Att köpa en ny bostad är en stor investering och en viktig sådan, speciellt när du familjen sak utökas med barn. Genom att kontakta en mäklare kan du öka chanserna att verkligen hitta ditt drömboende. De kan även ge tips och råd kring hur du kan tänka kring din framtida bostad och barn. När du väljer bostad och ska bilda familj är det viktigt att köpa en bostad som familjen kan växa i. Om du planerar flera barn kan det vara bra att tänka på det när du köper bostad om du vill slippa att flytta.

Fördelar med Uppsala

• Naturnära stad.
• Nära till Stockholm och Arlanda.
• Stort utbud av familjeaktiviteter.
• Närhet till allt.
• Tillgång till olika typer av kultur.

Uppsala är barnens stad

I Uppsala finns massor med aktiviteter för barnfamiljer, det är i många avseenden barnens stad. Staden har även flertalet barnvänliga lekparker som barn kan älskar att leka i men även många olika inomhusaktiviteter. Uppsala är bland annat Pelle Svanslös hemstad. Pelleparken är Pelle Svanslös egna park som är en av Sveriges finaste lekparker. När du är föräldraledig kan du tillsammans med andra föräldrar vistas i stadens lekparker men även ta del av alla andra sevärdheter. Det är perfekt att utforska staden under föräldraledigheten.

Närheten till naturen lockar

Det som lockar många att flytta till Uppsala är att det finns en närhet till naturen. När naturen finns runt knuten öppnar det upp för att kunna göra flera olika utflykter för att upptäcka saker. Det går att vandra, cykla, bada eller åka skridskor eller testa på fågelskådning i naturen kring Uppsala.