En liten människa som kommit till världen är en stor händelse. Släkt och vänner vill alla se det lilla miraklet. Självklart tänker du inte komma tomhänt vid första besöket men att hitta den rätta presenten till en nyfödd kan vara klurigt.

En alldeles nyfödd bebis är såklart mest intresserad av mat, sömn, närhet och värme. Det kan kännas svårt att veta vad du ska ge i gåva. Det råder ingen brist på utbudet av babyprylar. Men det kan göra valet ännu svårare. Om det är första barnet är det lite lättare. Är det andra eller tredje går kläder och saker i arv. Men med några tips kan du få idéer och inspiration och hitta en perfekt present till nyfödd bebis.

Tänk på säkerheten

Om det ska vara en present som det lilla underverket ska ha nöje av brukar ett gosedjur eller en snuttefilt vara populärt. En färgglad, rolig sängmobil, vagnleksak eller ett stimulerande babygym är också säkra kort. Bebisen vill se rörliga saker, mönster och kontraster. Är du händig och kreativ kan du till exempel sticka eller sy något med bebisens namn. Något egentillverkat kan följa barnet hela livet och uppskattas mer än du tror. Det blir garanterat en present ingen annan ger.

“Små barn utforskar världen genom munnen. Ibland handlar det om sådant som är ätbart, ibland om leksaker, små stenar eller annat som man som vuxen aldrig skulle drömma om att stoppa i sig.” expressen.se

Om du köper en leksak eller bitring är det viktigt att du kollar att de är godkända och säkra för små barn.

Svåra olyckor är mycket sällsynta men de har tyvärr inträffat. Fast det är minst lika viktigt att låta bebisen utforska omvärlden. Du ska självklart beskydda ditt barn men inte överbeskydda.