Att fria är alltid nervöst och det är viktigt att planera i god tid, framför allt när det kommer till ringar och platsen. Om din flickvän dessutom är gravid finns det några extra saker att tänka på. Här hittar du de bästa tipsen.

Väntar du och din flickvän barn? Grattis! Då kanske det även är dags att ställa den stora frågan om giftemål. Lämna inget åt slumpen utan planera dagen i god tid i förväg så att det blir minnesvärd för er båda. Tänk på att en graviditet kan vara påfrestande både fysiskt och mentalt, så förberedelserna bör anpassas beroende på hur din flickvän mår.

Skaffa ringar i god tid

Inget frieri utan ring! Förlovningsringen är symbolen för evig kärlek och självklart är det ett givet inslag i frieriet. Hos Efva Attling Stockholm hittar du exklusiva ringar som passar utmärkt som förlovningsringar. Eftersom ringen ska bäras hela livet är det viktigt att du och din flickvän får ringar som ni tycker om och som speglar er personlighet. Det finns många populära val till kvinnor när det kommer till förlovningsringar, exempelvis:

  • En solitärring med en stor sten med eller utan stenar på bandet.
  • En alliansring med små stenar på bandet.
  • En halvallians med stenar som sträcker sig runt halva bandet.
  • En helt slät ring.

Det finns många fördelar med att köpa ringar hos Efva Attling. Dels har varumärket mer än 25 års erfarenhet av att tillverka exklusiva ringar och smycken. Samtliga smycken håller högsta kvalitet och diamanterna som används är konfliktfria och certifierade. Designen är elegant och tidlös vilket passar förlovningsringar och vigselringar som ska användas hela livet. Tänk på att bestämma en budget innan eftersom smycken med diamanter kan vara mycket dyra och exklusiva beroende på stenens storlek. Hos Efva Attling finns det ringar i olika prisklasser.

Är du osäker på vilken ring din flickvän vill ha eller vilken storlek som passar? Då kan du hyra en attrappring från Efva Attling i 14 dagar. Då får du låna en ring i silver med diamant-imitationer. Efter frieriet går du och din flickvän och väljer ut den äkta förlovningsringen tillsammans.

Planera en romantisk middag

Glöm inte bort att planera platsen och aktiviteterna runtomkring frieriet. Om din flickvän är gravid är det kanske bäst att satsa på lugna och mysiga aktiviteter. En romantisk middag är alltid en bra idé. Du kan välja att ta med henne ut på en lyxig restaurang eller laga middag hemma. Att fria på restaurang anses ofta vara det klassiska frieriet, men det finns inga rätt eller fel. Välj en restaurang som är intim och mysig så att ni kan tala ostört. Du väljer själv om du vill inleda middagen med frieriet eller om du vill vänta till efterrätten.

Om din flickvän är höggravid kan det ibland vara bättre att fixa en romantisk middag hemma. Tänd ljus, laga god mat och se till att ha förlovningsringen klar. Fina dekorationer, exempelvis vackra servetter och lyxiga tallrikar, kan skapa rätt stämning på middagen. Om du inte vill laga mat själv kan du anlita en kock eller catering.

Lycka till!