Inför en bebis ankomst är det många som väljer att köpa en ny bil. Om du är i behov av en familjebil finns det många valmöjligheter. Det viktigaste är att välja en bil som passar familjen.

När du ska bli förälder är det mycket att tänka på. Det är många som väljer att köpa en ny bil som är större och passar den kommande storleken på familjen. Det finns ett stort utbud av bilar på marknaden. Att köpa en begagnad bil till familjen är ett bra val om du både vill ha en säker bil och få ett bra pris. När du köper en begagnad bil kan du få en fullutrustad bil till ett bra pris i jämförelse med om du skulle ha köpt en sprillans ny. Ett tips är att kika på bilar från BMW när du ska köpa en familjebil. BMW tillverkar bilmodeller av väldigt hög kvalité.

Välj BMW-modell efter behov

Eftersom det finns många BMW-modeller att välja mellan finns det en BMW för alla, både den stora och lilla familjen. Gå igenom de olika biltyperna som BMW har. Sedan när du har hittat den biltypen som passar kollar du på vilka modeller som finns. När du ska välja bil till familjen ska du utgå ifrån det vardagliga behovet som finns. Exempelvis om du ska transportera barnvagnen och andra saker ofta behöver bagageutrymmet vara väl tilltaget. Tänk även på saker som bränsleåtgång när du väljer bil. Att göra en budget och bestämma vad du har råd att köpa för bil är också väsentligt. När du vet familjens behov kan du sedan kolla vilka BMW-modeller som finns tillgängliga på den begagnade marknaden. Kika på bilen i verkligheten och provkör den.

Skydda din bebis i bilen

När du ska köpa en begagnad bil kan du göra det av en bilhandlare eller en privatperson. Det finns fördelar och nackdelar med båda. Konsumentverket har samlat all tänkbar information som du kan behöva när du ska köpa en begagnad bil, allt för att du ska göra ett bra köp. När bebisen sedan är född behöver den ha en bra bilbarnstol som är godkänd. Då skyddas den lilla kroppen och utsätts inte för onödiga påfrestningar vid exempelvis en kraftig inbromsning.