Att ha en egen pool är något som många drömmer om av flera anledningar. Här kan du förena nytta med nöje för både vuxna och barn och det är en fantastisk plats att ha ett poolparty på. I en pool kan du träna, leka, tävla och koppla av och om du har en uppvärmningsbar variant kan du njuta av den året runt.

För dig som har barn kommer poolen bli en källa för nöje under hela deras uppväxt men det är viktigt att den är säker och att den har bra tillbehör. Om du vill skaffa pool bör du därför tänka igenom ett flertal faktorer så att du får den bästa och tryggaste modellen. Viktiga saker att ta hänsyn till är:

  • Utrymme – du ska inte bara få rum med poolen i din trädgård utan också ha plats för stolar, bord och blommor.
  • Djup – ska det lekas mycket i poolen är det bäst att välja en med jämt djup.
  • Tillgänglighet – vill du sätta upp ett staket runt poolen för att göra den mer svåråtkomlig?

Säkerheten framför allt

Din pool ska enbart vara en källa till glädje och hälsa inte ge dig stress över att den på något vis kan vara vådlig. Idag finns det fantastiska, barnsäkra poolskydd som förhindrar både småttingar och husdjur att trilla i och du kan låta montera räcken och flera stegar så att det blir lätt att ta sig upp överallt. Det är också smart att lära barnen simma tidigt och att få dem att respektera alla badplatser. Enligt det Svenska Livräddningssällskapet är så kallat badvett något som bör installeras tidigt, vilket inkluderar att aldrig knuffa i någon, inte springa runt poolen och att aldrig bada ensam.

Lek och träning

Det finns enormt många, roliga saker som hela familjen kan syssla med i en pool. Prova på olika vattenlekar som till exempel att kasta boll eller fiska upp föremål så snabbt som möjligt. Genom att lägga en ballong eller pingisboll i poolen som sedan ska blåsas åt olika riktning kan ni göra en egen variant av pool-fotboll, och det finns naturligtvis simningstävlingar i längd eller hastighet. Det går också att montera vattenfall eller vattenkanoner som gör poolen extra spännande, för att inte glömma alla leksaker som vattenpistoler, poolnudlar och luftmadrasser i olika skepnader.

Poolen gör det också möjligt för stora som små att hålla sig i god form. Du kan träna genom att simma längder i en större bassäng men det går också att göra det i en mindre modell genom att installera ett jetsystem som ger dig motstånd och låter dig simma på plats. Skaffar du träningsredskap för aqua aerobics kan du också göra ordentliga styrketräningspass och vattenyoga har blivit allt populärare under de senaste åren.

Med en pool får du och barnen möjlighet att umgås och hålla er i form på ett trevligt sätt och det kommer berika vardagen på ett helt nytt sätt. Här kommer ni få minnen för livet och hålla hälsan på topp – bättre kan det väl knappast bli?