Landets andra största stad Göteborg är en populär turiststad speciellt för barnfamiljer. I denna härliga stad finner du något för alla åldrar. Det finns ett sprudlande uteliv med många restauranger och uteställen. När det kommer till dagsaktiviteter finns det något som passar för alla plånböcker.

I Göteborg finns det också många hotell att välja mellan. En populär hotellkedja är elite hotell i göteborg som har många olika hotell runt om i stan. Hos Elite Hotell bjuds det på fantastisk hotellfrukost tillsammans med stora familjerum. Det finns många fördelar med att bo i stan då det är gångavstånd till det mesta.

– Det är alltid bäst i Göteborg, sa superstjärnan till Aftonbladet.

Nordens största nöjespark

Göteborg är en aktiv stad året runt vilket innebär att det finns en hel del aktiviteter att göra. På sommaren har Sveriges största nöjespark Liseberg öppet. Perfekt för barn i olika åldrar och det finns även saker att göra för vuxna. Efter en fullspäckad dag är det sedan inga problem att somna i en skön hotellsäng. Göteborg är även en populär konsertstad vilket innebär att många artister har sina konserter på evenemangsarenan Nya Ullevi.

Grönområden och aktiviteter för en regnig dag

Det är inte bara byggnader och spårvagnar som Göteborg har. I staden finns det många grönområden som exempelvis Trädgårdsföreningen och Slottsskogen. Den sistnämnda parken har också bondgårdsdjur och mer exotiska djur som är helt gratis att se och besöka. Skulle vädret inte vara på topp kan ett besök i Palmhuset ge en tropisk känsla och muntra upp hela familjen. Ett annat alternativ en regnig dag är att besöka Universeum och ta del av hajmatning, experiment i kemilabbet och regnskogssafari. Det är en perfekt utflykt för barn i olika åldrar.