Att fylla 15 år är visserligen något att fira, så det ska man verkligen göra, men att spendera 50 miljoner kronor på sitt kalas är det nog få som skulle göra eller ens ha råd med – men det var just prislappen för amerikanska Maya som i helgen firade sin femtonårsdag med ett kalas utan dess like.

ballong1Födelsedagskalas för att fira att man fyller år är det många som har, dock är det nog inte många som firar lika extravagant som Maya Henry från Texas, USA, gjorde för att fira sin 15-årsdag. På gästlistan fanns till exempel både Justin Bieber och Katy Perry, och på scens stod både Nick Jonas och Pitbull för musiken. Men smakar det så kostar det. Prislappen för hela kalaset landade nämligen på hela 50 miljoner kronor, något som både Nyhetsmorgon och Nyheter24 rapporterat om. Så att säga att hennes kalas nog hör till världens dyraste är nog inte att överdriva, men visst fick hon en del för pengarna. Förutom artisterna på scen kunde de omkring 600 gästerna njuta av väggar klädda med rosor och Maya själv sminkades av makeupartisten Patrick Ta och anlände till festen i poliseskort följt av hela nio stycken Rolls Royces. Med andra ord var hennes kalas något utöver det vanliga, vilket förstås är naturligt när man har 50 miljoner som bara ligger och skräpar som kan användas för att hotta upp firande en aning. Och visst finns sätt att lyxa till firandet även om man inte har några miljoner i plånboken, beställ tårta online hos dinTårta och bjud in dina vänner till fest, den kanske inte kommer vara lika extravagant som Mayas födelsedags fest – men med handen på hjärtat: vem. Förutom dollarmiljonärer, har råd att spendera 50 miljoner på en 15-årsfest? Inte många. Då räcker det med en specialtårta, och vips så känns tillställningen genast lite lyxigare än den skullegöra bara med hembakat och saft.

Går att få hem stjärnor i Sverige också

Något man dock ska lägga på minnet är att det faktiskt går att få även svenska kändisar att gästa ens kalas. Det är 7-åriga Milla ett livs levande bevis för. Hon sickade ut en officiell inbjudan till sin idol, hockeyspelaren Joel Lassinantti och hör och häpna: han dök upp på födelsedagskalaset för att fira med henne. Något Millas mamma säger till Expressen gjorde hela flickans födelsedag – så visst kan man testa att bjuda in kändisar, det värsta som kan hända är att de dyker upp!