Clown till barnkalasDet allra bästa barnkalaset spar inte på krutet. Det är en vild affär som blir ett minne för livet. Passa på nu i sommartider, när solen äntligen skiner och vädret tillåter oss att vara utomhus. Barnen kommer garanterat att älska det: lekarna, snacksen och framförallt att få vara helt vilda med partyhatten på!

Några grundläggande förhållningsregler är såklart att en vuxen eller ett äldre syskon allt bör ha barnen under uppsikt. Se till att alla får vara med och leka och att ingen blir lämnad utanför. Om något barn helst inte vill tjoa och stimma runt utan föredrar att sitta och äta chokladtårta ska det såklart också vara okej. Säg åt gästerna att lämna finkläderna hemma, för här kommer det gå vilt till!

  • Bjud in en clown! Eller en gubbe som gör ballongdjur. Vi har alla sett det i amerikanska filmer, men hur många har haft nöjet att njuta denna festernas kronjuvel i verkligheten?
  • Studsmatta! Hoppsan vad kul. Norska Trampoline Spesialisten har många roliga och barnsäkra studsmattor.
  • Tårta! Självklart ska varje barnkalas med självaktning ha en riktigt god tårta. Välj roliga smaker som barnen känner igen (lämna romrussinglassen i frysen) och dekorera gärna med godis. Det brukar vara uppskattat om tårtan ser ut som något – en bil, Kalle Anka eller en fågel – men det allra roligast är om tårtan är byggd som en annan maträtt. Varför inte göra en tårta som ser ut som hamburgare och pommes frittes eller en gigantisk glasstrut? Hos barn i vissa åldrar brukar något mer toalettrelaterat ofta gå hem…
  • Skattjakt! Utrusta gästerna med karta och kompass och låt dem själva leta rätt på nästa aktivitet. Eller varför inte gömma en liten present eller godispåse att ta hem? En tablettask eller några klubbor räcker ofta bra.
  • Melonätartävling! På sommaren är vattenmelonerna både goda och billiga. Skiva upp en tjock skiva till varje barn, och ställ den på en papperstallrik på marken eller utomhus. Säg åt barnen att lägga händerna på ryggen: de får inte användas. Melonen får bara ätas med hjälp av ansiktet. Räkna sedan ner från tio och låt alla börja äta på samma gång. Den som först har ätit upp sin vattenmelon utan att fuska har vunit!