En del av att få barn och att uppfostra dem handlar om att de ska avvänjas från sina föräldrar, sina trygghetsvanor och växa upp och bli kloka människor. Det är potträning, sova i egen barnsäng och att lära sig att bli självständig som ger den mesta utmaningen de första åren. Det med sänggåendet kan verkligen ställa till det för många småbarnsföräldrar och det är helt klart problematiskt att låta sin relation frodas så länge man har barnen som sover i samma säng.

inrett rosa barnrum

När man bli förälder så ger man direkt upp vissa delar av sitt liv och lägger till några andra. Nu är tiden inne för att skapa en ny människa och uppfostra denna till att bli en ansvarsfull vuxen. Med det kommer olika stadier i barnets liv som måste göras något åt och i det finns bland annat potträning och att barnet sover i egen säng.

Underlätta sänggåendet

Det finns flera sätt att få sänggåendet att fungera bra och det är bland annat att införskaffa en bra barnsäng till dina barn. På Sleepo hittar ni mängder av barnsängar som kan passa bra för just nattning av dem små. Se till att rummet som barnen har är en trygg plats, klargör att det här är ditt barns rum och här ska de sova och ert sovrum är ert. Dekorera gärna barnsängarna så att de bli mysiga, barn älskar ofta mjukisdjur och det är alltid smart att välja sådant som barnen gillar. Om barnet ändå väljer att komma in i ert sovrum om nätterna så är det bara att leda dem tillbaka till sin säng. Det är en bra markör och även om det händer ett flertal gånger så måste man ha tålamod och fortsätta att vara konsekvent. Det viktigast är att man håller i rutinerna och inte släpper efter, även om nya saker sker runt om barnet.