Måndagen den 2 december 2019 är det dags för Cyber Monday. En av årets höjdpunkter för alla som älskar att fynda och shoppa loss till fantastiska priser. Inte minst är det en bra dag för att påbörja sin julhandel med klappar till stora och små. Leksaker säljs som smör denna dag och det är lätt att fynda roliga presenter till barnen.

Cyber Monday är ett internationellt fenomen och en känd readag såväl i Sverige som många andra länder, exempelvis i USA och Tyskland. Även i Storbritannien är dagen stor, där kallas den dock Manic Monday istället för Cyber Monday. Benämningen Manic Monday kommer av den närmast maniska e-handeln som äger rum under dagen med varor sålda för flera miljarder.

pojke i leksaksaffärTraditionen med Cyber Monday

Dagen infaller alltid den första måndagen efter den amerikanska Thanksgiving-dagen, vilket oftast blir i början av december. Således är Cyber Monday en naturlig del av julhandeln, kanske rentav en markör för starten av julhandeln. Du kan läsa allt om traditionen med denna stora readag på cybermondaysverige.se, där du bland annat kan finna flera bra tips och trix för hur du ska tänka i readjungeln.

Starten för julhandeln

Det brukar sägas att Cyber Monday markerar starten för julhandeln på internet. E-handeln går varm och många klickar hem årets första julklappar. Att julhandeln kickar igång med Cyber Monday märks inte minst genom hur mycket leksaker som säljs. Som småbarnsförälder kan man ibland ha det knapert med ekonomin och att passa på att köpa julklapparna till reapriser underlättar budgeten. Att dessutom kunna klicka hem julklapparna direkt via internet och slippa den annars stökiga och stressiga julhandeln i butik tycker många är skönt.

Ett tips är att redan inför Cyber Monday kolla runt i nätbutikerna för att planera vad du kan tänkas köpa när det blir rea. Ibland kan de allra bästa varorna nämligen ta slut under själva Cyber Monday. Det är därför viktigt att ha framförhållning och passa på att fynda redan tidigt under dagen för att undvika att det just du vill köpa ska försvinna. Genom att tänka så blir det ännu enklare att fynda julklappar och fina leksaker till en billig peng.