Har du en hobby du brukar ägna dina fria timmar åt och kanske har funderat p att göra hobbyn till en heltidssyssla? Så var det i alla fall för Caroline som under sin andra mammaledighet började skapa mönster och sy barnkläder – och nu säljer hennes idé hela vägen bort till Japan.

Att sy egna barnkläder är något de flesta nya barnföräldrarna testat på att göra, men det är inte alla som kunnat göra sin syhobby till ett heltidsjobb. Men så blev det dock för 33 årig Caroline som under efter son andra mammaledighet inte lyckades hitta ett jobb hon var kvalificerad för, så hon bestämde sig helt enkelt för att byta bana. Men i stället för att göra något traditionellt valde hon att gå en mönster- och sömnadskurs och nu är hon upphovskvinnan bakom ett helt företag. Vad hon gör är att skapa mönster och sedan kan kunderna beställa vilken typ av plagg de vill ha och så syr hon själv eller någon annan sömmerska upp det önskade plagget, en kanonidé som gett henne kunder på andra sidan atlanten.

Har återförsäljare i Japan

Vad som började som en hobby under mammaledigheten har nu kommit att bli Carolines nya karriärväg och återförsäljare av hennes tyger, mönster och plagg hittas i hela välden, ja till och med i Japan. Varför hon kommit att bli så framgångsrik kan ha att göra med att hon gör det så enkelt för kunderna att själva sy plaggen de vill ha. När de köper ett mönster från henne så följer det alltid med en steg-för-steg beskrivning till hur man ska använda mönstret för att skapa kläderna som mönstret sammansytt blir till berättar hon för Jnytt. Hon tycker nämligen att det är viktigt att det både är enkelt och roligt att sy egna barnkläder, och därför vill hon bidra till att göra det så smidigt som möjligt – och hennes idé har ju funkat urbra, så hon är på rätt spår!