lekande barnAlla som är föräldrar vet att det kan vara rätt så krävande ibland, även om såklart de positiva delarna med att vara ansvarig för någon annans liv väger över med råge.

Men det finns alltid de dagar då man känner sig trött och slut, men som tur är så finns det en hel del hjälpmedel som man kan ta till för att verkligen orka med. Nämligen leksaker! Med till exempel en Baby Born så blir en son eller dotter garanterat nöjd, och kan sysselsätta sig nästan hur länge som helst, lite beroende på hur gammal han eller hon är. Och det är bara bra! Att leka är nämligen utvecklande och hälsosamt. Såhär skriver man om det på vf.se:

– Leken gör att man utvecklas som människa och lär sig allt från socialt samspel till att ta demokratiska beslut, säger han.Leken kan ibland hamna i skuggan av kvällsaktiviteter, tv-program och datorspel. Men C-G Gustafsson menar att det är livsviktigt att bevara den.
– Jag tycker att man ska leka med sina barn dels för att det är roligt och dels för att det ger en gemensam upplevelse som gör att man hamnar på samma nivå.
(Läs resten av artikeln här).

Att leka i alla dess former är alltså något som man ska uppmuntra, och allra bäst är om man själv är med, i alla fall ibland. För som tidigare nämnt, det är ansträngande att vara förälder och det kan krävas att man ibland får en liten paus och att ens barn då aktiverar sig själv, under uppsikt såklart, för att man ska kunna återhämta sig och vara en så bra mamma eller pappa som möjligt resten av tiden.