SkateboardMånga män i 30-årsåldern, och troligen en och annan kvinna också, tar upp sitt skateboardåkande igen när de är föräldralediga. Man kan se många ta med sig sina barn till skateparker runt om i landet. Barnen måste dock vara ganska stora för att kunna åka själva, åtminstone fyra år gamla. Är de yngre än så kan de inte skejta. Det är dessutom svårt att skejta själv om man dessutom måste skjuta på en barnvagn.

Åtminstone är det svårt än så länge, men en ändring kan vara på väg. Företaget Quinny, som tillverkar barnvagnar, håller på att utveckla en kombinerad longboard och sittvagn. Den är framför allt tänkt som ett transportmedel i städerna, och ingenting man åker i en ramp med. Hur långt man hunnit i utvecklingen visas i den här videon.

Produkten kommer troligen att heta Quinny Jett, och utvecklas tillsammans med ett flertal longboardåkare. Det som framför allt måste utvecklas ytterligare är säkerheten, även om det går att åka med ett barn i de nuvarande prototyperna, vilket man också ser i filmen. Det kommer dock troligen alltid att vara en produkt som man gör bäst i att använda med hjälm på huvudet. Det gäller både den som tar fart och den som sitter.

Jett har redan väckt uppmärksamhet, och tilldelades 2012 det nederländska designpriset OVAM Eco Award PRO. Detta pris belönar utvecklandet av nya, miljövänliga produkter som möter framtidens behov. Förutom äran tilldelades företaget 2000 euro, att använda vid det fortsatta utvecklandet av projektet.