Saker som glänser och glittrar. Guld som skimrar. Fina pärlor. Det är något som lockar både öga och fingrar för stora och små.

Att göra sig fin och pyssla om sig själv och små vackra tingestar är något som tilltalar stora och små. Vem minns inte hur det var att prova mamma eller mormors smycken som barn? Glädjen i att pröva mängder av halsband och rasslande pärlor, eller trä en ring som är alldeles för stor över fingret, försvinner inte med åren. Tvärtom kan det vara ett riktigt trevligt sätt att umgås för barn och vuxna tillsammans. Varför inte ha pyssel- och smyckesverkstad? En regnig dag är det den perfekta sysselsättningen. På www.chique.se hittar du ett stort utbud av massor av spännande saker som kan komma väl till pass.

Pyssel för barn

Varför inte ta alla gamla avlagda smycken och göra dem till nya? En ring i ett halsband kan passa bra ihop med ett armband. Eller varför inte göra berlocker? Om man inte har en massa gamla smycken som man inte bryr sig om kan man köpa pärlor och trådar. Eller varför inte ta torkade makaroner och linda upp på tråd. Andra trevliga saker kan vara torkade rönnbär, bitar av aluminiumfolie eller något annat man hittar hemma. Att sitta och hålla på med mammas smycken kan ofta vara pyssel nog. Plocka upp och plocka ner ur smyckeskrinet, pröva framför spegeln, eller varför inte få dekorera mamma med hennes juveler?

Många barn tycker att smycken är fint, och idag finns det ett stort utbud av smycken som är anpassade efter den yngre målgruppen. Även den som är vuxen hittar ett stort utbud av prisvärda smycken på internet. Att sköta sin shopping online är ett praktiskt sätt att ta hand om sina inköp, i synnerhet när det kommer till smycken. Om man köper skor eller kläder på nätet finns alltid risken att det inte passar, vilket kan vara en ganska stor besvikelse. Smycken passar ofta och är lätta att beställa utan att ta en massa krångliga mått. Den som har hållit på och pysslat med barnen ska definitivt få unna sig några fina smycken för egen del! Kör på något klassiskt, som guld eller pärlor – det passar med det allra mesta. Både på jobbet eller på någon avslappnad middag. Eller följ årets trender! I år är smyckena ofta stora och blaffiga i plast, med inspiration från både djur- och havsriket. Även det klassiska korset återkommer hos flera modeskapare. Eller så struntar du helt i konventioner och köper dig något som passar just din stil. Med smycken är det helt okej att vara personlig och tänja på gränserna. Var inte blyg! Stick ut! Det kan också vara roligt att välja något som barnen tycker om – kanske kan det bli något som går i arv? Eller varför inte köra matchande smycken! Ingenting är väl sötare än barn och föräldrar som har matchat sina outfits. Smycken är helt enkelt en spännande värld för både stora och små, som passar till vardagspysslet såväl som till festen.